Butterfly med stil fra Fashionteam.dk

Nye stilfulde butterflies fra Fashionteam.dk

Vi har hos Fashionteam.dk kigget tilbage i arkiverne for finde ud af hvor butterly’en egentlig kommer fra, og hvorfor  butterflies er så populær.

Butterflyen stammer helt tilbage fra 1600-tallet. Her blev den ekstravagante butterfly indført, da modestrømme fra Spaniens hof medførte pibekravens indvinding hos de danske adelige. Pibekraven udviklede sig siden til møllestenskraven, som vi i dag ser hængende om halsen på de kristne præster. Ny mode tillod midlertidigt kniplingskraven, som nu lå fladt ned over skulderen, ligesom vi kender det fra blazeren i dag. Den nu blottede halsregion gjorde det muligt for ny mode at trænge ind omkring halsen.

Dette medførte, at man i 1660 begyndte at bære et silkebånd bundet omkring halsen, som blev pyntet med sløjfer i alverdens farver. Dette var således fundamentet for den moderne butterfly, som vi kender den i dag.

I dag har butterflyen taget verden med storm, og især de unge har taget butterflyen til sig, hvor den såvel til fester som til hverdag bruges hyppigt, hvorimod den ældre generation stadig fastholder i slipset som deres yndlings-accessory. Men hvem siger, at forandring ikke fryder?

butterfly_burberry

I dag bliver butterflyen dog mere og mere populær og den ses oftere end slipset gør. Flere og flere er nemlig begyndt at tye til butterflyen i stedet for at bruge slipset. Butterflyen findes i alle regnbuens farver, og mange vælger derfor nogle gange at pifte deres hverdags-skjorte op med en lille bowtie for oven – og kan på den måde forvandle en simpel, måske halvkedelig skjorte til super tjekket af slagsen. Det er derfor ikke sjældent at se, at et almindeligt hverdagslook bestående af jeans, støvler, skjorte og cardigan, kompletteres med en matchende butterfly. Egentlig burde man tro, at dette giver en stor stilforvirring, men slutresultatet taler for sig, og hvis blot man får kombineret de rigtige farver, kan det fuldføre ethvert sæt tøj.

Klik her for at se de nye butterflies fra Fashionteam.dk.

 

Udgivet i Ikke kategoriseret